
به گزارش خزر به نقل از روابطعمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان، در ابتدای این نشست رئیس سازمان در سخنانی با بیان اینکه برگزاری سلسله نشستهای توسعه، سه ماه پس از احیای این سازمان شکل گرفت گفت: این جلسه مختصی جریان و گروه خاصی نیست بلکه همه کسانی که عشق به گیلان و ایران […]
به گزارش خزر به نقل از روابطعمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان، در ابتدای این نشست رئیس سازمان در سخنانی با بیان اینکه برگزاری سلسله نشستهای توسعه، سه ماه پس از احیای این سازمان شکل گرفت گفت: این جلسه مختصی جریان و گروه خاصی نیست بلکه همه کسانی که عشق به گیلان و ایران دارند در این جلسات که پنجشنبه آخر هرماه برگزار میشود گردهم میآیند و پیرامون توسعه و راههای آن تشریک مساعی میکنند.
کیوان محمّدی ادامه داد: مفهوم توسعه در کشور قدمت طولانی دارد اما به اندازه این قدمت از موهبت آن برخوردار نشدیم که شاید به دلیل عدم اتفاق نظر و اشتراک معنا بوده است.
وی به اهداف نشستهای توسعه اشاره کرد و ادامه داد: یکی از اهداف این نشستها این است که علاوه بر مراکز دانشگاهی، مفهوم توسعه را به عوام نیز انتقال دهیم و مدیران، مسئولان و بدنه اجتماعی با این مفهوم آشنایی بیشتری یابند تا روندتوسعهیافتگی با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان با اشاره به تدوین برنامه ششم توسعه در برش استانی با کمک مجموعهای ۳۵۰ نفره از کارشناسان، دانشگاهیان و بازنشستگان تصریح کرد: برنامه ششم توسعه صرفاً کار کارشناسان این سازمان نبوده است بلکه حاصل همفکری کارشناسان همه دستگاههاست. امیدواریم برای تحقق و عملیاتی کردن آرمانها و اهداف و نیز نظارت بر عملکرد، این همکاریها تدوام داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: این جلسات بهانهای پیرامون مسائل مختلف توسعه. در نشستهای قبلی در خدمت اساتیدی مانند آیتالله محقق داماد و فرشاد مومنی بودهایم و امروز بسیار مسرور بابت حضور جناب آقای دکتر سالاری هستیم تا از رهنمودههای ایشان بهرهمند شویم و بیشتر و بهتر قافله توسعه استان را به پیش ببریم.
دکتر مصطفی سالاری،استاندار گیلان اظهار کرد: برای حرکت درست در مسیر توسعه به برنامه ریزی دقیق نیازمندیم و اولین مرحله این است آمار دقیق از وضعیت موجود داشته باشیم.
استاندار گیلان افزود: اول باید بدانیم کجا هستیم و بعد بررسی کنیم به کجا می خواهیم برسیم و با توجه به ظرفیت های موجود هدف گذاری کنیم.
سالاری مردم را پشتوانه اصلی مسیر توسعه عنوان کرد و گفت: مردم به صورت فرد به فرد،اصناف،سمن ها و احزاب می توانند در مسیر توسعه به ما کمک کنند.
وی پیری جمعیت را یکی از تهدیدات و آسیب های استان گیلان عنوان کرد و بیان داشت: مهاجرت جوانان به دلایل مختلف باعث شده جمعیت گیلان رو به پیری برود.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه از ظرفیت های موجود در گیلان به خوبی استفاده نکردیم عنوان داشت: صنعت گردشگری یک صنعت درآمد زا است و می توان از آن اشتغال و ثروت تولید کرد.
سالاری تاکید کرد: باید کارهای جدیدی انجام دهیم و صرفا نگاه ما به ورود گردشگر نباشد و باید ببینیم این تعداد گردشگر چه قدر می تواند درآمد،شغل و رونق اقتصادی ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه کشاورزی نیازمند این هستیم کارهای جدیدی انجام دهیم افزود: امروزه یک مزرعه نمی تواند معیشت یک خانواده را تامین کند.
نماینده عالی دولت در استان گیلان با بیان اینکه از ظرفیت دریا در گیلان به خوبی استفاده نکردیم تاکید کرد: اگر دریا را از گیلان بگیریم در معیشت مردم اتفاقی نمی افتد.
سالاری به اشاره به وضعیت صنعت و واحدهای تولیدی گیلان اظهار داشت: در گذشته استان گیلان جزو ۵ یا ۶ استان صنعتی کشور بوده ولی امروز این جایگاه را ندارد.
استاندار گیلان مطرح کرد: رتبه استان گیلان در جایگاه صنعتی بودن کاهش یافته است و باید به وضعیت صنعت درگذشته برگردیم و در این زمینه چاره اندیشی کنیم.
وی وضعیت نامناسب پسماند را یکی دیگر از آسیب های استان گیلان دانست و بیان داشت: باید علاوه بر حفظ محیط زیست به فعالیت ها ادامه دهیم و نباید تصور کنیم ایجاد کارخانه با دریا و محیط زیست تعارض دارد.
سالاری مطرح کرد: موانع متعدد پیش روی سرمایه گذاران قرار دارد و رفع موانع تنها بر عهده چهار یا پنج دستگاه اجرایی نیست.
وی افزود: باید جلوی پای سرمایه گذار راهکار بگذاریم و راهکارهای جایگزین به سرمایه گذار ارائه دهیم.
سالاری فرهنگ و تمدن گیلان را قابل تحسین عنوان کرد و گفت: فرهنگ و تمدن گیلان در دوره های مختلف زبانزد بوده است و فرهنگ و تمدن مسئله ای نیست که ده یا بیست ساله به وجود آید.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه مردم گیلان به علم و دانش توجه خاصی می کنند تصریح کرد: با وجود اینکه استان گیلان از نظر درآمد سرانه در مقایسه با استان های دیگر پیشتاز نیست اما از نظر صرف هزینه برای آموزش پیشتاز است.
سالاری تاکید کرد: طبیعت به هیچ عنوان مانع طرح و برنامه ها نیست و هیچ طرح و برنامه ای نیست که بگوییم طبیعت مانع انجام آن است.
وی منطقه آزاد انزلی را یکی از فرصت ها و ظرفیت های موجود استان گیلان برشمرد و تاکید کرد: هرچه در استان گیلان وجود دارد باید خیرش به مردم برسد.
سالاری با اشاره به آبزی پروری و پرورش ماهی در قفس اذعان داشت: ظرفیت آبزی پروری گیلان نامحدود است و باید سرمایه گذاران را شناسایی کرده و به زندگی مردم پیوند بزنیم.
استاندار گیلان در پایان سخنانش اظهار داشت: باید با عدد با هم حرف بزنیم و تعارف را کنار بگذاریم و اگر می گوییم وضع فعلی مطلوب است آمار آن چیست و وضع موجود را به عدد تبدیل کنیم.