
اصولا دلایل وجود افراد بیکار در جامعه بیسار پیچیده و وسیع است و به نوع تربیت افراد و نحوی زندگی آنها و فرهنگ اجتماعی و عمومی ارتباط مستقیم دارد. اما مهمترین راهکار محو این پدیده ی زشت اجتماعی می تواند برنامه ریزی مسئولین و دولتمردان و نظارت و هدایت سازمان های دولتی به افراد باشد […]
اصولا دلایل وجود افراد بیکار در جامعه بیسار پیچیده و وسیع است و به نوع تربیت افراد و نحوی زندگی آنها و فرهنگ اجتماعی و عمومی ارتباط مستقیم دارد. اما مهمترین راهکار محو این پدیده ی زشت اجتماعی می تواند برنامه ریزی مسئولین و دولتمردان و نظارت و هدایت سازمان های دولتی به افراد باشد که در نتیجه آموزش و تمایل انجام خدمات و کار تولید را موجب خواهند شد. در همه ی اجتماعات بیکاری وجود دارد و بیکاری هم کم یا زیاد و با شدت و ضعف وجود دارد اما می توان آن ها را مهار نمود و تعدیل کرد و برای نیل به این هدف برنامه ریزی نیار داریم.
برخی از دلایل بیکاری در استان های گیلان و مازندران به شرح زیر می باشد:
۱-عدم خودباوری جوانان
۲-توزیع نا عدلانه مشاغل
۳-ضعف عمومی اقتصادی و کمبود بودجه
۴-مهاجرت روستانشینان به شهر
۵-فقر سبز بر عکس ظاهر سبز استان
۶-عدم همکاری گروهی و جهادی
۷-ضعف مدیریتی در بخشی از سازمان ها و ادارت تابع کار و کارگری
۸-عدم تصمیم گیری درست و سریع کارهای شورایی وتعاونی
۹-خروج سرمایه از استان ها
۱۰-خروج سرمایه از کشور
۱۱-عدم وجود فرهنگ کار
۱۲-کمبود ایجاد اشتغال
۱۳-عدم احترام به تحقیقات و مراکز تحقیقاتی
۱۴-رشد بی رویه جمعیت
۱۵-وضع نامناسب محیط کار
۱۶-میزان درامد حاصل از کار
۱۷-عدم امنیت سرمایه گذار
۱۸-اتوماسیون(تکنولوژی جدید و حذف نیروی کار)
۱۹-چند شغلی بودن بعضی از افراد
۲۰-عدم امنیت شغلی (اخراج احتمالی توسط کارفرما)
۲۱-نیاز به اصلاح قوانین کارگری و حمایتی
۲۲-نیاز به حمایت کار فرمایان در برابر کارشکنی برخی از کارگران
۲۳-اصلاح وضع دادگاه های ادارت کار
۲۴-از بین رفتن زمینه کار کشاورزی به دلیل عدم سود دهی
۲۵-کمبود شرکت های سهامی عام و خاص در سطوح شهر و شهرستان و استان
۲۶-کمبود امکانات ورزشی در سطح باشگاهی که امروز ورزش یک صنعت محسوب می گردد.
کسانی که به کشورهای مختلف مسافرت نموده اند و در مسایل اجتماعی صاحب نظر هستند و مطالعه دارند می دانند که در بسیری از کشورها از بچگی و از سنین دببستان کار می کنند و با کار و تجربه و فعالیت خو می گیرند. از دوست عزیزمان آ؟قای دکتر پناه مدیر مسئول نشریه دانش که تجربه ی بسیار زیادی دارند شنیدم که از یک بازدید یکمدرسه در کشور چین سخن می گفت و بیان می کرد که برای تحقیق و سیاحت چند سال قبل به چین و ژاپن رفتم و در یک بازدید از مدریه مرا به سالن آزمایشگاه مردسه بردند. واقعا حیرت زده شدم. حدود پانصد دانش آموز در سطح مدرسه ی ابتدایی مشغول فعالیت در امور الکترونیک بودند. رادیو یک موج ترانزیستوری می ساختند یعنی وسایل لازم از طریق ائلیاء مدرسه برای دانش آموزان قرار می دهند.
پس تهیه ی وسایل و طراحی و برنامه ریزی و اشتغال و فعالیت و فروش به عهده ی متقاضیان است.ضمنا خودباوری و اتکا به نفس و اینکه دانش آموزان و جوانان و نوجوانان باور داشته باشند و اطمینان به خود پیدا کنند و باید بتوانند، تقریبا مشکل حل خواهند شد. ایجاد امکانات رفاهی و تفریحی و سیاحتی و توریستی استانهای شمالی که همیشه مهمانپذیر عده زیادی از هموطنان عزیزمان بودند و هستند و خواهند بود.
هر کس به طریقی می تواند کار ایجاد کند و خود کارگر و یا کارفرما باشد. در خاتمه پیشنهاد توسعه ی صنایع گردشگری و گسترش امکانات ورزشی در سطح باشگاهی و گسترش سازمان های آموزش فنی حرفه ای در رشته های مختلف و صنایع کشاورزی و غذایی و دارویی و تبدیلی به خصوص در روستاها و بخش ها توسط مسئولین محترم و همچنین تصریح در اعطای وام با بهره ی کم به بخش خصوصی،امکان ایجاد شغل فراهم خواهد شد و برگزاری نمایشگاه های مختلف (اقتصادی ،کشاورزی، صنعتی ، صنایع دستی ، فرهنگی ، ورزشی و صنعت شیلات و…) برای شناساندن کارها به جوانان به نوعی بازار کار و همچنین جذب نیروهای کاری و تحصیل کرده و آماده سازی آنها در سرمایه گذاری در رشته های مختلف امکان ایجاد اشتغال فراهم خواهد شد.
به امید شکوفایی اقتصادی و رفع بیکاری در استان های سر سبز شمال کشور و محو بیکاری در سراسر مملکت ایران عزیزمان باشد.
نویسنده: مجید پروانه